Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ va avea un sediu propriu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, care își desfășoară activitatea de aproape jumătate de secol, încă de când se numea Teatru de Păpuși, în Sala „Elpis“ aparținând Comunității Elene, va avea un sediu propriu, nou, primul construit vreodată în Constanța contemporană cu această destinație.

Planurile noului teatru au fost prezentate, pe scena Sălii „Elpis”,  de către fondatorul și fostul director al Teatrului „Căluțul de mare”, actorul Vasile Gherghilescu, pe 28 ianuarie, dată la care instituția a împlinit 20 de ani de la înființare. 

Edificiul va fi construit pe terenul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, lângă Planetariu, spre Lacul Tăbăcărie.

Sala principală și balconul vor avea o capacitate de 300 de locuri. Scena va avea o fosă retractabilă pentru orchestră, dar va dispune și de o rotativă cu trape. 

La demisol se va afla, printre altele, o sală cu gradene, pentru repetiții, dar și pentru spectacolele dedicate copiilor mici, până în trei ani. 

În proiect este prevăzut și un amfiteatru în aer liber, în spatele teatrului. Amfiteatrul va fi permanent acoperit și va avea o capacitate de 150-160 de locuri. 

Toate atelierele de producție vor fi amplasate în incinta teatrului. 

Noul teatru va dispune de un studio de înregistrări, o sală de ședințe, o bibliotecă, dar și de trei garsoniere, pentru regizorii, scenografii, actorii și compozitorii invitați la Constanța. 

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” a apărut pe nucleul fostul Teatru de Păpuși, înființat în 1956, ca secție a Teatrului Dramatic Constanța.

CITEȘTE ȘI

„Epistole către Ovidiu” de pe trei continente  

„Epistole către Ovidiu” („Letters to Ovid” / „Lettres à Ovide”) este numele volumului aflat în curs de apariție la editura Eikon din București, sub coordonarea constănțeanului Ion Codrescu.

Această carte s-a născut în urma unor exerciții de admirație pentru marii artiști care au pictat înaintea mea, fiind inspirați de poemele lui Ovidiu. Urmându-le exemplul și păstrând proporțiile – între măreția

Citește mai mult »

Scriitorul francez Daniel Cario vine la Constanța

Scriitorul francez Daniel Cario va fi prezent în orașul de la malul mării, zilele acestea, la invitația Alianței Franceze din Constanța, pentru a participa la o serie de manifestări culturale. 

Startul activităților se va da luni, 2 octombrie, de la ora 11.00, la sediul Alianței Franceze din Constanța, situat pe strada Nicolae Iorga nr. 14, unde va loc o masă

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: