Revista Tomis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp


Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ va avea un sediu propriu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, care își desfășoară activitatea de aproape jumătate de secol, încă de când se numea Teatru de Păpuși, în Sala „Elpis“ aparținând Comunității Elene, va avea un sediu propriu, nou, primul construit vreodată în Constanța contemporană cu această destinație.

Planurile noului teatru au fost prezentate, pe scena Sălii „Elpis”,  de către fondatorul și fostul director al Teatrului „Căluțul de mare”, actorul Vasile Gherghilescu, pe 28 ianuarie, dată la care instituția a împlinit 20 de ani de la înființare. 

Edificiul va fi construit pe terenul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, lângă Planetariu, spre Lacul Tăbăcărie.

Sala principală și balconul vor avea o capacitate de 300 de locuri. Scena va avea o fosă retractabilă pentru orchestră, dar va dispune și de o rotativă cu trape. 

La demisol se va afla, printre altele, o sală cu gradene, pentru repetiții, dar și pentru spectacolele dedicate copiilor mici, până în trei ani. 

În proiect este prevăzut și un amfiteatru în aer liber, în spatele teatrului. Amfiteatrul va fi permanent acoperit și va avea o capacitate de 150-160 de locuri. 

Toate atelierele de producție vor fi amplasate în incinta teatrului. 

Noul teatru va dispune de un studio de înregistrări, o sală de ședințe, o bibliotecă, dar și de trei garsoniere, pentru regizorii, scenografii, actorii și compozitorii invitați la Constanța. 

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” a apărut pe nucleul fostul Teatru de Păpuși, înființat în 1956, ca secție a Teatrului Dramatic Constanța.

CITEȘTE ȘI

Filmul „Horia”, proiecție specială la Constanța  

Lungmetrajul de debut al regizoarei Ana-Maria Comănescu, „Horia”, va fi proiectat la Constanța, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în prezența echipei. La proiecția de la Constanța, programată duminică, de la ora 17.00,  vor participa actorii Vladimir Țeca și Angelina Pavel, împreună cu regizoarea Ana-Maria Comănescu. La finalul filmului, cei trei vor putea răspunde curiozității celor aflați în

Citește mai mult »

Un poem vocal-coregrafic  și o capodoperă verdiană, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski”

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide weekend-ul cultural sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 19.00, cu poemul vocal-coregrafic „L’heure d’Or de Paris”.  Spectacolul, cu muzică din creația marilor clasici şi chansonete, îi va aduce în fața publicului pe soprana Daniela Vlădescu și baritonul Marius Eftimie și pe colegii lor care vor asigura partea coregrafică a poemului: Cătălina

Citește mai mult »
Mai multe texte
RUBRICI: