Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“, care își desfășoară activitatea de aproape jumătate de secol, încă de când se numea Teatru de Păpuși, în Sala „Elpis“ aparținând Comunității Elene, va avea un sediu propriu, nou, primul construit vreodată în Constanța contemporană cu această destinație.
Planurile noului teatru au fost prezentate, pe scena Sălii „Elpis”, de către fondatorul și fostul director al Teatrului „Căluțul de mare”, actorul Vasile Gherghilescu, pe 28 ianuarie, dată la care instituția a împlinit 20 de ani de la înființare.
Edificiul va fi construit pe terenul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, lângă Planetariu, spre Lacul Tăbăcărie.
Sala principală și balconul vor avea o capacitate de 300 de locuri. Scena va avea o fosă retractabilă pentru orchestră, dar va dispune și de o rotativă cu trape.
La demisol se va afla, printre altele, o sală cu gradene, pentru repetiții, dar și pentru spectacolele dedicate copiilor mici, până în trei ani.
În proiect este prevăzut și un amfiteatru în aer liber, în spatele teatrului. Amfiteatrul va fi permanent acoperit și va avea o capacitate de 150-160 de locuri.
Toate atelierele de producție vor fi amplasate în incinta teatrului.
Noul teatru va dispune de un studio de înregistrări, o sală de ședințe, o bibliotecă, dar și de trei garsoniere, pentru regizorii, scenografii, actorii și compozitorii invitați la Constanța.
Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” a apărut pe nucleul fostul Teatru de Păpuși, înființat în 1956, ca secție a Teatrului Dramatic Constanța.